Rapeiksi paistetut kevätrullat mausteisella kuhalla

Kalapuikkoja Sechuanin tapaan! Rapean kuoren alta löydät herkullisesti maustettua ja mehukasta kuhafileetä. Tarjoile alkuruokana.

Neljälle

  • 400 g kuhafileetä
  • 8 pientä kevätrulla-arkkia
  • 1 vihreä chili
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
  • ½ rkl rapsiöljyä
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita chili, korianteri, juustokumina ja basilika morttelissa karkeaksi massaksi. Lisää rapsiöljy ja seesamiöljy.

2. Paloittele kala kahdeksaan palaan, jokainen n. 50 g. Penslaa kalapalat joka puolelta yrttiöljyllä ja mausta suolalla. Vatkaa muna kupissa ja penslaa jokaisen kevätrulla-arkin yksi reuna munalla. Aseta kalapala arkin toiselle puolelle ja kääri tiukaksi rullaksi. HUOM! Älä käännä reunoja käärön sisään, vaan leikkaa pois ylimääräinen taikina.

3. Paista kalapaketit keskilämmöllä joka puolelta, niiden tulee olla kullanruskeita ja rapeita joka puolelta. Valuta talouspaperilla, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!