Rapeiksi paistetut kevätrullat mausteisella kuhalla
Kalapuikkoja Sechuanin tapaan! Rapean kuoren alta löydät herkullisesti maustettua ja mehukasta kuhafileetä. Tarjoile alkuruokana.
Neljälle
- 400 g kuhafileetä
- 8 pientä kevätrulla-arkkia
- 1 vihreä chili
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
- ½ rkl rapsiöljyä
- ½ rkl seesamiöljyä
- 1 kananmuna
- suolaa
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita chili, korianteri, juustokumina ja basilika morttelissa karkeaksi massaksi. Lisää rapsiöljy ja seesamiöljy.
2. Paloittele kala kahdeksaan palaan, jokainen n. 50 g. Penslaa kalapalat joka puolelta yrttiöljyllä ja mausta suolalla. Vatkaa muna kupissa ja penslaa jokaisen kevätrulla-arkin yksi reuna munalla. Aseta kalapala arkin toiselle puolelle ja kääri tiukaksi rullaksi. HUOM! Älä käännä reunoja käärön sisään, vaan leikkaa pois ylimääräinen taikina.
3. Paista kalapaketit keskilämmöllä joka puolelta, niiden tulee olla kullanruskeita ja rapeita joka puolelta. Valuta talouspaperilla, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras