Paistetut ahvenfileet
Jos leikkaat fileen selkäruodon molemmin puolin viillot, kaikki ruodot on helppo poimia pois samalla kertaa ja saat täysin ruodottoman fileen.
Neljälle
- 500 g ahvenfileitä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl sihdattuja korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kaada jauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella ja sekoita korppujauhot, suola ja pippuri kolmannella lautasella.
2. Kasta kalafileet ensin jauhoihin, sitten munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle.
3. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista fileet kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 3 minuuttia per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"