Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut ahvenfileet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos leikkaat fileen selkäruodon molemmin puolin viillot, kaikki ruodot on helppo poimia pois samalla kertaa ja saat täysin ruodottoman fileen.

Neljälle

  • 500 g ahvenfileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sihdattuja korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kaada jauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella ja sekoita korppujauhot, suola ja pippuri kolmannella lautasella.

2. Kasta kalafileet ensin jauhoihin, sitten munaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Laita ne kuivumaan leikkuulaudalle.

3. Kuumenna voita paistinpannussa. Paista fileet kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 3 minuuttia per puoli.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee