Kotikeittiön kalapuikot
Anna lasten touhuta mukana keittiössä ja valmistaa omat kalapuikkonsa - pienen pieniä puikkoja pieniruokaisille ja suuren suuria isoruokaisille. Tarjoa lisänä maistuvaa, kylmää kastiketta sekä tillillä ja sitruunalla maustettuja keitettyjä perunoita.
4 annosta
- 700 g kuha-, turska- tai kampelafileetä
- 2 vatkattua munaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl jauhoja
- 100 g voita
Kylmä kastike
- ½ dl majoneesia
- 1 hienonnettu omena
- 1 hienonnettu suolakurkku
- ½ tl currya
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi. kääntele paloja ensin kevyesti suolalla maustetuissa jauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen kerros on riittävän paksu.
2. Kuumenna paistinpannulla voita ja paista palat miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Hienonna omena ja suolakurkku. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku