Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotikeittiön kalapuikot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Anna lasten touhuta mukana keittiössä ja valmistaa omat kalapuikkonsa - pienen pieniä puikkoja pieniruokaisille ja suuren suuria isoruokaisille. Tarjoa lisänä maistuvaa, kylmää kastiketta sekä tillillä ja sitruunalla maustettuja keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 700 g kuha-, turska- tai kampelafileetä
  • 2 vatkattua munaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl jauhoja
  • 100 g voita

Kylmä kastike

  • ½ dl majoneesia
  • 1 hienonnettu omena
  • 1 hienonnettu suolakurkku
  • ½ tl currya
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kalat sopiviksi annospaloiksi. kääntele paloja ensin kevyesti suolalla maustetuissa jauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Paras lopputulos syntyy, kun jokainen kerros on riittävän paksu.

2. Kuumenna paistinpannulla voita ja paista palat miedolla lämmöllä kullanruskeiksi. Imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.

3. Hienonna omena ja suolakurkku. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapuikot