Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka
Julkaistu
Iisissä kalalaatikossa hyödynnetään luonnonkalasäilykettä, joka pieksee tonnikalan kuusi nolla! Kalalaatikon ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).
Ainekset
- 1 prk Pielisen Kalajaloste Luonnonkala -säilykettä
- Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
- 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 2 dl raastettua juustoa
- 2 dl kermaa
- reilusti mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Iisi kalalaatikko valmistuu näin:
Valmistusaika: 60 minuuttia
Annoksia: 4 annosta
- Voitele vuoka, levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
- Lisää kalasäilyke ja loppu peruna-sipulisekoitus ja mausta sekin. Levitä juustoraaste laatikon päälle ja kippaa mukaan kerma.
- Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku