Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

kalalaatikko
Otava

Iisissä kalalaatikossa hyödynnetään luonnonkalasäilykettä, joka pieksee tonnikalan kuusi nolla! Kalalaatikon ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 1 prk Pielisen Kalajaloste Luonnonkala -säilykettä
  • Oliiviöljyä tai voita vuoan voiteluun
  • 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
  • 2 dl raastettua juustoa
  • 2 dl kermaa
  • reilusti mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Iisi kalalaatikko valmistuu näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annoksia: 4 annosta

  1. Voitele vuoka, levitä puolet peruna-sipulisekoituksesta vuoan pohjalle. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
  2. Lisää kalasäilyke ja loppu peruna-sipulisekoitus ja mausta sekin. Levitä juustoraaste laatikon päälle ja kippaa mukaan kerma.
  3. Paista 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!