Friteerattua kalaa

Friteerattavaksi sopivia kaloja ovat esimerkiksi kolja, turska ja kuha. Kala säilyttää mehukkuutensa rapean kuoren alla.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Vatkaa muna syvällä lautasella. Laita jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja pippuria. Kaada öljyä suureen pannuun, n. 1 cm kerros. Kuumenna öljy 180 asteeseen.

2. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Laita kalapalat öljyyn ja friteeraa kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia molemmin puolin.

3. Valuta valmiit kalat talouspaperilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!