Friteerattua kalaa
Friteerattavaksi sopivia kaloja ovat esimerkiksi kolja, turska ja kuha. Kala säilyttää mehukkuutensa rapean kuoren alla.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Vatkaa muna syvällä lautasella. Laita jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja pippuria. Kaada öljyä suureen pannuun, n. 1 cm kerros. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
2. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Laita kalapalat öljyyn ja friteeraa kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia molemmin puolin.
3. Valuta valmiit kalat talouspaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka