Kalevalan pataa
- Ruokavalio: Kananmunaton
4–5 annosta
- 2 rkl voita
- 500 g lammasta kuutioina
- 250 g naudanlihaa kuutioina
- 1 l lihalientä
- 1 dl lampaan demi-glace-kastikepohjaa
- 7 kokonaista mustapippuria
- 1 kaali keskikokoisina kuutioina
- 15 miniporkkanaa
- 1 lohkottu nauris
- 1 dl smetanaa
Valmistusohje
Paloittele lihat tasakokoisiksi kuutioiksi ja ruskista suuressa kasarissa. Paista lihakuutiot kahdessa erässä, jotta kasari ei kylmene liikaa. Näin lihapalat on helpompaa ruskistaa tasaisesti.
Siirrä lihapalat suureen valurautapataan. Lisää lihaliemi, lampaan demi-glace-kastikepohja ja kokonaiset mustapippurit. Anna kiehua noin 2,5 tuntia kunnes lihapalat ovat pehmeitä ja mureita.
Lisää kaali, miniporkkanat ja nauriin lohkot. Anna padan kiehua hiljakseen vielä 5–8 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarjoile smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka