Hellapoliisin värikäs lihapata

hellapoliisin värikäs lihapata
Hellapoliisi

Värikäs lihapata on ihana ruoka, jonka valmistusta helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti painekattila. Voit valmistaa tämän myös uunissa hauduttamalla. Tästä reseptistä tulee 4 annosta.

Ainekset

  • 1 kg naudanpaistia
  • 500 g bataattia
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso juuripersilja
  • 1 iso sipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • vettä sen verran, että ainekset peittyvät
  • 1 lihaliemikuutio
  • 15 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 70 g tomaattipyreetä
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa naudanliha reiluiksi suupaloiksi. Kuori bataatti, porkkanat, juuripersilja ja sipuli. Leikkaa ne kuutioiksi. Viipaloi herkkusienet.

Kuumenna öljy pannulla. Paista naudanliha kauttaaltaan ja lisää joukkoon kasvikset. Kääntele hetki.

Kaada ainekset uunipataan ja lisää joukkoon murennettu lihaliemikuutio, maustepippurit, laakerinlehdet, paprikajauhe, tomaattipyree ja ripaus suolaa.

Anna hautua 100–150-asteisessa uunissa 4–5 tuntia. Lisää kypsennyksen välillä tarvittaessa vettä.

Valmista samoin painekattilassa, mutta kypsennä ruokaa 50 minuuttia. Tarjoa kuohkean perunasoseen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.