Marinoitu lammasragu
Ragu tarkoittaa yleensä bolognalaista lihapataa, jonka yksi tärkeä ainesosa on viini. Tässä reseptissä katajanmarjat ja timjami tuovat ruokaan riistamaista makua. Tarjoile perunan tai hyvän maalaisleivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 1 kg luutonta lampaanlapaa
- 1/2 pulloa (n. 3 1/2 dl) punaviiniä
- voita paistamiseen
- 2 sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl katajanmarjoja
- 1 tl timjamia
- mustapippuria myllystä
- 200 g tuoreita herkkusieniä
Valmistusohje
1. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Pane lihakuutiot kulhoon ja kaada viini päälle. Pidä jääkaapissa peitettynä yön yli. Valuta liha hyvin lävikössä, mutta ota viini talteen. Kuivaa lihakuutiot. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Rouhi katajanmarjat karkeasti. Sekoita tomaattipyree viiniin.
2. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa padassa. Kaada päälle viiniseos ja lisää katajanmarjarouhe, timjami ja pyöräytä pippuria myllystä. Sulje kannella ja anna seoksen poreilla hiljalleen.
3. Ruskista lihakuutiot pienissä erissä paistinpannussa. Lisää lihat pataan. Lisää sen verran vettä, että liemi ylettyy nipinnapin lihoihin. Sulje kansi. Anna poreilla hiljalleen runsas tunti, tai kunnes liha tuntuu murealta. Puhdista sienet ja paista niitä kevyesti voissa. Lisää ne pataan, kun lihankypsentämisaikaa on jäljellä puolisen tuntia. Tarjoile pata höyryävän kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka