Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauheliha-gulassikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gulassi on suosittu ruokalaji Unkarissa ja sen naapurimaissa. Sami Garamin reseptillä teet perinteisestä unkarilaisruoasta helpon ja maistuvan keiton suomalaiseen makuun.

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 100 g possun kylkeä (tai 4 rkl öljyä)
  • 500 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl kuminaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • ranskanleipää

Valmistusohje

Pilko possun kylki aivan pieneksi hakkeeksi ja kuullota sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa.

Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Miedonna lämpötilaa ja ripottele mausteet kattilaan.

Kuullota niin, että ne imevät rasvaa itseensä. Älä polta mausteita.

Lisää reilusti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.

Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja nostele ne keittoon. Kun perunat ovat kypsiä, on gulassi valmis.

Tarjoa keiton kanssa valkoista leipää.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto