Jauheliha-gulassikeitto
Gulassi on suosittu ruokalaji Unkarissa ja sen naapurimaissa. Sami Garamin reseptillä teet perinteisestä unkarilaisruoasta helpon ja maistuvan keiton suomalaiseen makuun.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g naudan jauhelihaa
- 100 g possun kylkeä (tai 4 rkl öljyä)
- 500 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 4 rkl paprikajauhetta
- 0,5 tl cayennepippuria
- 0,5 tl kuminaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 4 laakerinlehteä
- 3 lihaliemikuutiota
- ranskanleipää
Valmistusohje
Pilko possun kylki aivan pieneksi hakkeeksi ja kuullota sitä kattilan pohjalla niin, että rasva irtoaa.
Ruskista jauheliha rasvassa ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet. Miedonna lämpötilaa ja ripottele mausteet kattilaan.
Kuullota niin, että ne imevät rasvaa itseensä. Älä polta mausteita.
Lisää reilusti vettä ja kuumenna se kiehuvaksi.
Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja nostele ne keittoon. Kun perunat ovat kypsiä, on gulassi valmis.
Tarjoa keiton kanssa valkoista leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku