Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuhaa paistetun tomaatin ja herkkusienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit käyttää kuhan sijasta myös puna-ahventa tai kampelaa. Lisukkeena maistuvat myös keitetyt perunat.

4 annosta

  • 600 g esimerkiksi kuhafileitä
  • 1½ dl vehnäjauhoja panerointiin
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruuna

Tarjoiluun

  • 50 g voita

Valmistusohje

1. Paneroi kuhafileet suolalla maustetuissa jauhoissa. Paista fileitä kuumalla paistinpannulla noin 3-5 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

2. Viipaloi tomaatti ja paista nopeasti. Viipaloi herkkusienet ja kuullota ne voissa. Asettele tomaatti- ja herkkusieniviipaleet kuhafileiden päälle, ripottele pinnalle runsaasti persiljaa ja viimeistele kahdella sitruunalohkolla.

3. Kuumenna kattilassa voi. Kaada kirkas, keltainen voi lämpimään kastikekannuun niin, että valkoinen sakka jää kattilan pohjalle.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala