Lohi ja vihreä voikastike
Tämä on erinomainen ja helppo tapa valmistaa lohifileitä. Puolisulanut kala antaa parhaan tuloksen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annospalaa lohifileetä
- suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 3 salottisipulia silputtuna
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 4-6 valkopippuria rouheena
- sitruunamehua
- ½ kalaliemikuutio
- 200 g voita
- 1 dl tilli- ja persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita uunivuokaan. Voitele leivinpaperi ja pane voideltu puoli tiiviisti kalan ylle. Paista kala kypsäksi uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
2. Paista sipulisilppu kiiltäväksi voissa kasarissa. Lisää viini, pippuri, liemikuutio ja vähän sitruunamehua. Keitä kokoon puoleen alkuperäisestä.
3. Nosta kastike liedeltä ja vatkaa siihen voi pieninä nokareina. Sekoita joukkoon yrttisilppu, mausta ja kaada kastike hieman jäähtyneen kalan päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku