Kanapyörykkä-nuudelikeitto
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 4:lle hengelle
Pyörykät
- 400 g kanan marinoimattomia suikaleita
- 1 punainen chili (siemenet poistettuna ja pienennettynä)
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- 1 kananmuna
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 limen kuori raastettuna
Keitto
- 5 cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
- 1 sitruunaruoho pilkottuna
- 1 l kanalientä
- 1 tlk (400g) kookosmaitoa
- muna- tai riisinuudeleita
- ½ rasiaa kirsikkatomaatteja
- limen mehu
- suolaa ja pippuria
- kalakastiketta
- korianteria
Valmistusohje
Laita kanasuikaleet keoksi leikkuulaudalle. Pienennä suikaleet hakkelukseksi. Kaavi veitsellä kulhoon ja lisää loput massan ainekset. Purista raastetusta inkivääristä mehut massaan. Sekoita ja jätä hetkeksi marinoitumaan jääkaappiin.
Keitä nuudelit vedessä ja siivilöi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja pyörittele siinä inkivääriä ja sitruunaruohoa kunnes ne alkavat tuoksua. Lisää kanaliemi ja kookosmaito, kiehauta. Laske keiton lämpöä niin, että se kiehuu tasaisesti, muuten kanapallot hajoavat.
Muotoile kanamassasta jauhoitetuilla käsillä lihapullia. Ota iso lusikka tai kaksi ruokalusikkaa ja laske kanapullat yksi kerrallaan kiehuvaan liemeen niin, että pidät pullaa hetken lusikalla liemessä. Pinnan pitää sulkeutua ja ottaa hieman väriä, ennen kuin lasket seuraavan pullan liemeen. Hämmennä lientä vasta, kun kaikki kanapullat ovat kiehuneet liemessä 3 minuuttia. Vältä muutenkin pullien hämmentämistä, etteivät ne hajoa.
Laita puolitetut kirsikkatomaatit kiehuvaan veteen ja lorauta sekaan maun mukaan kalakastiketta. Mausta vasta tämän jälkeen suolalla jos tarpeen, sillä kalakastike on melko suolaista. Keitto on valmista n. 10 minuutissa. Tarkista vielä kanapallojen kypysyys ennen tarjoilua. Tarjoile nuudeleiden kera. Koristele korianterilla ja tiristä päälle vielä limemehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"