Mausteinen kanakeitto
Kunnon hiihtolenkin jälkeen maistuu mausteinen kanakeitto, joka saa hauskan vivahteen limestä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 maustamatonta broilerin koipireittä
- 1 tuore chili
- 3 laakerinlehteä
- 2 tähtianista
- juustokuminaa
- 1 sipuli
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 lime
- 200 g selleriä
- 2 porkkanaa
- suolaa
- 2 dl makaronia
- 3 rkl maissitärkkelysjauhoja
Valmistusohje
Leikkaa broilerinkoivet kahteen osaan ja nosta ne kattilaan. Lisää chilipalko, laakerinlehdet ja tähtianikset. Täytä vedellä ja nosta hellalle kiehumaan.
Halkaise sipuli, valkosipuli ja lime kuorineen ja paahda leikkauspinnat pannulla. Nosta kanojen joukkoon maustamaan lientä.
Kuori selleri ja porkkanat ja lisää kuoret liemeen. Mausta vielä suolalla ja anna kiehua tunnin verran. Siivilöi liemi ja irrota lihat broilerinpaloista.
Kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi ja lisää sinne suikaloidut porkkanat ja selleri sekä pastat. Kun ne ovat kypsiä, suurusta keittoa hiukan tärkkelysjauhoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku