Kanakeitto palsternakalla
Voit myös keittää sopan, antaa sen jäähtyä ja kuoria pois rasva, ja sitten tarjoilla liemi vastakeitetyn pastan ja pienten, tuoreiden vihannesten kanssa. Kananlihat säästät ja tarjoilet curryn kanssa paistettuina seuraavana päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 keittokana tai broileri, iso
- 1 pala juuriselleriä
- 2-3 lehtisellerin tai persiljan vartta
- 3-4 porkkanaa
- 2 kelta- tai punasipulia
- 2 palsternakkaa
- 1 pala lanttua
- 1 laakerinlehti
- kokonaisia valkopippureita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista kaikki juurekset. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Keitä vettä suuressa kattilassa. Lisää kana ja kaikki vihannekset. Tarkista, ettei kanan sisällä ole pussia kaikkien sisälmysten kera, poista se siinä tapauksessa.
2. Keitä kanaa miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kuori vaahto huolellisesti välillä.
3. Siivilöi keitto ja mausta suolalla ja pippurilla tai liemitiivisteellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"