Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kanakeitto palsternakalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit myös keittää sopan, antaa sen jäähtyä ja kuoria pois rasva, ja sitten tarjoilla liemi vastakeitetyn pastan ja pienten, tuoreiden vihannesten kanssa. Kananlihat säästät ja tarjoilet curryn kanssa paistettuina seuraavana päivänä.

Neljälle

  • 1 keittokana tai broileri, iso
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2-3 lehtisellerin tai persiljan vartta
  • 3-4 porkkanaa
  • 2 kelta- tai punasipulia
  • 2 palsternakkaa
  • 1 pala lanttua
  • 1 laakerinlehti
  • kokonaisia valkopippureita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja puhdista kaikki juurekset. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Keitä vettä suuressa kattilassa. Lisää kana ja kaikki vihannekset. Tarkista, ettei kanan sisällä ole pussia kaikkien sisälmysten kera, poista se siinä tapauksessa.

2. Keitä kanaa miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kuori vaahto huolellisesti välillä.

3. Siivilöi keitto ja mausta suolalla ja pippurilla tai liemitiivisteellä.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto