Hellapoliisin kermainen kanakeitto
Kermainen kanakeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin! Valmista keitto arkeen tai rentoihin juhliin, ja tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Kermainen kanakeitto (6 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerinfileesuikaleita
- ½ tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 150 g juuriselleriä
- 250 g parsakaalia
- 1 kg perunaa
- n. 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g sulatejuustoa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Aloita esikäsittelemällä kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka, juuriselleri, parsakaali ja perunat. Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää kuohukerma ja sulatejuusto. Kuumenna.
Tarkista maku. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka