Hellapoliisin kermainen kanakeitto

kanakeittoHellapoliisi
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kermainen kanakeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin! Valmista keitto arkeen tai rentoihin juhliin, ja tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Kermainen kanakeitto (6 annosta)

  • 2 rkl öljyä
  • 500 g broilerinfileesuikaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 250 g parsakaalia
  • 1 kg perunaa
  • n. 1 ½ l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g sulatejuustoa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Aloita esikäsittelemällä kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka, juuriselleri, parsakaali ja perunat. Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää kuohukerma ja sulatejuusto. Kuumenna.

Tarkista maku. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa!


Parhaat ruokaohjelmat