MTV:n Ehdokkaat vs. google -ohjelmassa selvitettiin, mikä on Halla-ahon legendaarisen kanakeiton salaisuus. Tässä kohutun kanakeiton ohje.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 6–8 annosta
Ainekset
- 2 pkt (700 g) hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
- 2 sipulia
- 2 tl currya
- 2 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 200 g sulatejuustoa
- 5 dl kauramakaronia
- 1 pss (400–450 g) herne-maissi-paprikaa
- persiljaa
Lisäksi
- Öljyä paistamiseen
- (suolaa)
Valmistusohje
Paista broilerin fileesuikaleet isossa kattilassa öljyssä.
Hienonna sipulit.
Kun broilerit ovat kypsyneet ja hieman ruskistuneet, lisää joukkoon sipulit sekä curry. Sekoita ja anna hetken tekeytyä.
Lisää joukkoon 2 litraa vettä sekä kanaliemikuutiot.
Laita kansi kattilan päälle ja anna keiton kiehahtaa.
Lisää keittoon sulatejuusto ja anna sulaa joukkoon.
Lisää keittoon makaronit. Anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Lisää joukkoon herne-maissi-paprikat ja anna keiton vielä kiehahtaa.
Maista ja mausta persiljalla sekä tarvittaessa suolalla.
Sammuta liesi ja anna keiton muhia kannen alla vielä hetken ennen sen tarjoilua.
Resepti: Jussi Halla-aho/YouTube
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi