Kanelileivät
Nämä kaulitut pikkuleivät maustetaan kanelilla. Voit muunnella niiden muotoja erilaisilla muoteilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
150 kpl
- 250 g pehmeää voita
- 1 ½ dl kidesokeria
- 4 munankeltuaista
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 1 munanvalkuainen
- raesokeria
- kanelia
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Työstä mukaan jauhot kunnes saat notkean taikinan, kaulitse taikina ohueksi.
3. Ota taikinasta pikkuleipiä muotilla, laita ne leivinpaperille pellille. Laita päälle leivinpaperia ja asettele monta kerrosta pikkuleipiä samalle pellille. Laita pelti kylmään 1 tunniksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
4. Penslaa pikkuleivät munanvalkuaisella, ripottele päälle raesokeria ja paista uunissa yksi kerros kerrallaan n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka