Marenkipikkuleivät
Nämä ovat ihanan maukkaita pikkuleipiä, rapealla pohjalla ja hieman sitkeällä marenkipeitteellä. Voit myös ripotella marengin päälle hieman paahdettua mantelia ennen paistamista.
n. 50 kpl
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 munankeltuaista
- 2-3 rkl kylmää vettä
Marenki
- 2 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
1. Sekoita voista ja jauhoista murutaikina. Työstä mukaan keltuaiset sekä niin paljon vettä että saat sopivan kiinteän taikinan. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi, joka peittää leivinpaperin. Siirrä leivinpaperi taikinalevyn kera pellille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja perunajauhot samalla vatkaten.
3. Levitä vaahto taikinalevylle, paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Leikkaa levy viistoiksi paloiksi sen jäähdyttyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka