Tiikeripikkuleivät
Nämä pikkuleivät ovat hienon tiikeriraidallisia. Ne näyttävät suuritöisiltä, mutta ovat hyvin helppoja valmistaa.
40 kpl
- 225 g voisulaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 5 rkl kidesokeria
Täyte
- 1 munanvalkuainen
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kookoshiutaleita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri sekä 6 dl jauhoja taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Työstä taikina pehmeäksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse kaksi pitkulaista levyä, mutta älä kaulitse liian ohueksi. Vatkaa munanvalkuainen ja sokeri, lisää kaakaojauhe ja kookoshiutaleet.
3. Levitä täyte taikinalevyille ja kääri ne kokoon kuin kääretorttu. Leikkaa ohuita pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Ripottele mielellään päälle hieman kookosta ja paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka