Kaneliset punaviinipäärynät

Tämä on kaunis, maukas ja kevyt jälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 suurta, kiinteää päärynää tai 12 pientä

Liemi

  • ½ l punaviiniä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ sitruuna, viipaleina
  • 1 kanelitanko
  • rippunen muskottia

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikoilleen. Sekoita liemen ainekset tilavassa kattilassa ja lisää päärynät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes päärynät ovat pehmenneet. Kääntele niitä välillä jotta niistä tulee tasaisen punaisia. Jos sinulla on paljon päärynöitä, voit keittää ne kahdessa erässä.

2. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä ja tarjoile ne haaleina. Asettele ne kulhoihin ja kaada päälle lientä. Koristele sitruunaviipalein.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!