Kaneliset punaviinipäärynät
Tämä on kaunis, maukas ja kevyt jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 6 suurta, kiinteää päärynää tai 12 pientä
Liemi
- ½ l punaviiniä
- 2 ½ dl kidesokeria
- ½ sitruuna, viipaleina
- 1 kanelitanko
- rippunen muskottia
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikoilleen. Sekoita liemen ainekset tilavassa kattilassa ja lisää päärynät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes päärynät ovat pehmenneet. Kääntele niitä välillä jotta niistä tulee tasaisen punaisia. Jos sinulla on paljon päärynöitä, voit keittää ne kahdessa erässä.
2. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä ja tarjoile ne haaleina. Asettele ne kulhoihin ja kaada päälle lientä. Koristele sitruunaviipalein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku