Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaneliset punaviinipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kaunis, maukas ja kevyt jälkiruoka.

Kuudelle

  • 6 suurta, kiinteää päärynää tai 12 pientä

Liemi

  • ½ l punaviiniä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • ½ sitruuna, viipaleina
  • 1 kanelitanko
  • rippunen muskottia

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikoilleen. Sekoita liemen ainekset tilavassa kattilassa ja lisää päärynät. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes päärynät ovat pehmenneet. Kääntele niitä välillä jotta niistä tulee tasaisen punaisia. Jos sinulla on paljon päärynöitä, voit keittää ne kahdessa erässä.

2. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä ja tarjoile ne haaleina. Asettele ne kulhoihin ja kaada päälle lientä. Koristele sitruunaviipalein.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät