Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punaviinipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun päärynät kypsyvät puutarhoissa, keitä ne punaviinissä ja anna niiden maustua liemessä päivä, niin saat hienon sunnuntaijälkiruoan. Kaupan päärynät käyvät toki yhtä hyvin.

Neljälle

  • 4 keskikokoista, kypsää mutta kiinteää päärynää
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ l vettä
  • 1 dl kidesokeria
  • kermavaahtoa tai jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Huuhdo päärynät ja leikkaa niiden pohjasta ohut viipale, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Koverra varovaisesti siemenkota alhaalta päin palloraudalla. Kuori päärynät.

2. Keitä viini ja vesi kattilassa, mausta sokerilla. Aseta päärynät kattilaan ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia.

3. Anna päärynöiden maustua liemessään kylmässä yön yli. Laita ne tarjoilukulhoon, halutessasi voit kaataa hieman lientä päälle. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät