Punaviinipäärynät

Kun päärynät kypsyvät puutarhoissa, keitä ne punaviinissä ja anna niiden maustua liemessä päivä, niin saat hienon sunnuntaijälkiruoan. Kaupan päärynät käyvät toki yhtä hyvin.

Neljälle

  • 4 keskikokoista, kypsää mutta kiinteää päärynää
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ l vettä
  • 1 dl kidesokeria
  • kermavaahtoa tai jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Huuhdo päärynät ja leikkaa niiden pohjasta ohut viipale, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Koverra varovaisesti siemenkota alhaalta päin palloraudalla. Kuori päärynät.

2. Keitä viini ja vesi kattilassa, mausta sokerilla. Aseta päärynät kattilaan ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia.

3. Anna päärynöiden maustua liemessään kylmässä yön yli. Laita ne tarjoilukulhoon, halutessasi voit kaataa hieman lientä päälle. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.