Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kantarellisuupalat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pikkusuolaisia voi tehdä myös kantarelleista. Valitse paloihin vahva, kypsytetty juusto.

16 kappaletta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 paketti pakastepinaattia

Muhennos

  • 300 g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • kiinalaista soijaa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja valuta. Viipaloi sienet ja paista niitä voin kanssa kasarissa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet saaneet hiukan väriä. Ripota pinnalle jauhoa, kaada joukkoon kerma, sekoita jaa keitä hiljaa noin 3 minuuttia, tai kunnes muhennos sakenee. Mausta soijalla.

2. Leikkaa leivistä reunat, jaa viipaleet suupaloiksi ja asettele ne uunipellille.

3. Nosta jokaiselle leipäpalalle hiukan pinaattia ja peitä se sienimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä