Kantarellisuupalat
Pikkusuolaisia voi tehdä myös kantarelleista. Valitse paloihin vahva, kypsytetty juusto.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
16 kappaletta
- 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 1 paketti pakastepinaattia
Muhennos
- 300 g kantarelleja
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- kiinalaista soijaa
- 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja valuta. Viipaloi sienet ja paista niitä voin kanssa kasarissa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet saaneet hiukan väriä. Ripota pinnalle jauhoa, kaada joukkoon kerma, sekoita jaa keitä hiljaa noin 3 minuuttia, tai kunnes muhennos sakenee. Mausta soijalla.
2. Leikkaa leivistä reunat, jaa viipaleet suupaloiksi ja asettele ne uunipellille.
3. Nosta jokaiselle leipäpalalle hiukan pinaattia ja peitä se sienimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku