Kantarellisuupalat

Pikkusuolaisia voi tehdä myös kantarelleista. Valitse paloihin vahva, kypsytetty juusto.

16 kappaletta

  • 8 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 1 paketti pakastepinaattia

Muhennos

  • 300 g kantarelleja
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • kiinalaista soijaa
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sulata pinaatti ja valuta. Viipaloi sienet ja paista niitä voin kanssa kasarissa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja sienet saaneet hiukan väriä. Ripota pinnalle jauhoa, kaada joukkoon kerma, sekoita jaa keitä hiljaa noin 3 minuuttia, tai kunnes muhennos sakenee. Mausta soijalla.

2. Leikkaa leivistä reunat, jaa viipaleet suupaloiksi ja asettele ne uunipellille.

3. Nosta jokaiselle leipäpalalle hiukan pinaattia ja peitä se sienimuhennoksella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!