Sieni-pekonipiiras
Maukas illallisruoka tai sopiva ruoka ennen tai jälkeen rapujen. Tarjoile mielellään maukkaan vihersalaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 400 g herkkusieniä, hienonnettuina
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 3 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista pekoni, sienet ja sipuli kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.
5. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte. Ripottele päälle juusto sekä paprikajauhetta. Paista kypsäksi uunissa, noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka