Sieni-pekonipiiras

Maukas illallisruoka tai sopiva ruoka ennen tai jälkeen rapujen. Tarjoile mielellään maukkaan vihersalaatin kera.

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 400 g herkkusieniä, hienonnettuina
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista pekoni, sienet ja sipuli kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte. Ripottele päälle juusto sekä paprikajauhetta. Paista kypsäksi uunissa, noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!