Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-pekonipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas illallisruoka tai sopiva ruoka ennen tai jälkeen rapujen. Tarjoile mielellään maukkaan vihersalaatin kera.

Ainekset

  • 6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 400 g herkkusieniä, hienonnettuina
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 3 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Paista pekoni, sienet ja sipuli kunnes kaikki neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia.

5. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte. Ripottele päälle juusto sekä paprikajauhetta. Paista kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Sienipiirakka