Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karhunvatukka- ja vuohenjuustosalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • salaattisekoitusta tai tuoretta pinaattia (tarpeeksi neljälle hengelle)
  • 1 dl tuoretta leipää leikattuna pieniksi kuutioiksi
  • ½ dl karhunvatukoita (tai mustikoita)
  • 200 g vuohenjuustoa
  • ½ dl rusinoita
  • 3 rkl paahdettuja vehnänjyviä
  • 2 pientä kevätsipulia

Vinegretti

  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Huuhtele salaatinlehdet. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi, sekoita salaatinlehtien kanssa ja asettele suurelle lautaselle. Asettele leipäkuutiot, marjat, juusto, rusinat ja paahdetut vehnänjyvät salaatin päälle. Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada vinegretti salaatin päälle ennen tarjoamista.

Tuoreimmat aiheesta

Juustosalaatti