Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin kera
Isot broilerinkoivet sopivat hyvin unissa paistettaviksi hyvän mango chutney-kuorrutuksen kanssa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa broilerinkoipea
- 1 dl mango chutneyta
- 2 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 1 tl suolaa
Oliivisalaatti
- 1 ruukku vihersalaattia
- 2 vartta lehtiselleriä
- 1/4 kurkkua
- ½ dl suolapähkinöitä
- 1 dl mustia oliiveja
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään mango chutney, öljy, curry sekä suola ja penslaa seoksella kanankoivet. Laita ne voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Käännä muutaman kerran.
2. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatti, selleri, kurkku, pähkinät ja oliivit. Tiputtele päälle oliiviöljyä.
3. Tarkista, että kanankoivet ovat kypsiä: lihanesteen pitää olla aivan kirkasta. Tarjoile koivet salaatin ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"