Haalea broilerinmaksasalaatti vadelmien ja pähkinöiden kera

Broilerinmaksojen pitää marinoitua ainakin tunti, joten varaa tämän salaatin tekoon hyvä tovi. Tarjoile salaatti alkupalana tai lounaana; alkuruoaksi tämä annos riittää neljälle, pääruoaksi kahdelle.

Neljälle

  • 200 g broilerin maksoja
  • 30 g hentoja mangoldin versoja
  • 30 g rucolaa
  • 20 g auringonkukan versoja
  • 1 dl vadelmia

Marinadi

  • ½ dl portviiniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 katajanmarjaa
  • 1 dl rypsiöljyä

Kastike

  • ½ dl vadelmia
  • 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeeksi

  • ½ dl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Marinadi: Murskaa katajanmarjat. Sekoita keskenään portviini, valkosipuli, laakerinlehti, katajanmarjat ja öljy. Laita maksat marinadiin tunniksi. Rouhi hasselpähkinät.

2. Kastike: Sekoita keskenään vadelmat, omenasiideriviinietikka ja hunaja. Paseeraa seos sitten siivilän läpi vadelmansiementen poistamiseksi. Lisää sen jälkeen seokseen balsamico-öljy, suola ja pippuri.

3. Paahda broilerinmaksat nopeasti kuumassa paistinpannussa, kaada päälle vähän marinadia ja anna kiehua niin että neste haihtuu. Maksojen pitää olla rosanvärisiä sisältä. Sekoita keskenään vihreät salaattiainekset ja jaa ne neljälle lautaselle, ripottele päälle vadelmat. Nosta maksat salaattipedille, valuta kastike ympäriinsä annoksille ja ripottele viimeiseksi pähkinärouhe.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.