Haalea broilerinmaksasalaatti vadelmien ja pähkinöiden kera
Broilerinmaksojen pitää marinoitua ainakin tunti, joten varaa tämän salaatin tekoon hyvä tovi. Tarjoile salaatti alkupalana tai lounaana; alkuruoaksi tämä annos riittää neljälle, pääruoaksi kahdelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g broilerin maksoja
- 30 g hentoja mangoldin versoja
- 30 g rucolaa
- 20 g auringonkukan versoja
- 1 dl vadelmia
Marinadi
- ½ dl portviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 laakerinlehteä
- 3 katajanmarjaa
- 1 dl rypsiöljyä
Kastike
- ½ dl vadelmia
- 2 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Koristeeksi
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
1. Marinadi: Murskaa katajanmarjat. Sekoita keskenään portviini, valkosipuli, laakerinlehti, katajanmarjat ja öljy. Laita maksat marinadiin tunniksi. Rouhi hasselpähkinät.
2. Kastike: Sekoita keskenään vadelmat, omenasiideriviinietikka ja hunaja. Paseeraa seos sitten siivilän läpi vadelmansiementen poistamiseksi. Lisää sen jälkeen seokseen balsamico-öljy, suola ja pippuri.
3. Paahda broilerinmaksat nopeasti kuumassa paistinpannussa, kaada päälle vähän marinadia ja anna kiehua niin että neste haihtuu. Maksojen pitää olla rosanvärisiä sisältä. Sekoita keskenään vihreät salaattiainekset ja jaa ne neljälle lautaselle, ripottele päälle vadelmat. Nosta maksat salaattipedille, valuta kastike ympäriinsä annoksille ja ripottele viimeiseksi pähkinärouhe.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti