Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihisen minuuttimarinoitua lohta eli soijalla pikamarinoitu lohi

ruokapoyta2
Julkaistu 10.03.2020 14:27

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Täydellinen lohialkupala valmistuu minuuteissa. Kari Aihinen valmisti minuuttimarinoitua lohta Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden viidennessä jaksossa.

Ainekset

  • 500 g ruodotonta lohta
  • 3 limeä
  • tilliä
  • soijaa

Valmistusohje

Minuuttimarinoitu lohi valmistuu näin:

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa fileestä melko ohuita siivuja.
  2. Purista lohisiivujen päälle kolmen limen mehut ja laita kala jääkaappiin kypsymään noin puoleksi tunniksi.
  3. Kun lohi on kypsynyt, asettele fileet lautaselle ja kaada päälle noin puolikkaan desin verran soijaa. Silppua päälle reilusti tuoretta tilliä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä

Tuoreimmat aiheesta

Lohifilee