Kari Aihisen "pikkasen parempi tamperelainen moussaka"
Julkaistu
Moussaka on kreikkalainen klassikkoruoka. Kari Aihinen valmisti "pikkasen parempaa tamperelaista moussakaa" Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden neljännessä jaksossa.
Moussaka
- 2 munakoisoa
- ½ kg jauhelihaa
- n.300 g jauhoista perunaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tölkki paseerattua tomaattia
Valkokastike
- 80 g voita
- 1,2 dl vehnäjauhoja
- 1 l punaista maitoa
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
- ¼ tl kanelia
Valmistusohje
Moussaka valmistuu näin:
- Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli noin 1 cm viipaleiksi. Leikkaa munakoisosta noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Ripottele munakoisoviipaleiden päälle suolaa, se poistaa munakoisosta ylimääräistä nestettä - tätä kutsutaan itkettämiseksi.
- Noin 10-15 minuutin kuluttua kuivaa munakoisoviipaleet ja paista niitä öljyssä pannulla, kunnes ne paahtuvat pinnalta. Paista erikseen myös sipulirenkaat.
- Valmista tomaattikastike : Murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli voissa ja lisää pannulle paseeraattu tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua viitisen minuuttia.
- Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja ruskista jauhelihat muutamassa erässä. Älä paista liian paljon jauhelihaa kerralla jotta pannu pysyy kuumana, ja liha paistuu kunnolla. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja maista.
- Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kaada sitten maito kattilaan ja sekoittele kunnes kastike on sakeaa, noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla, muskottipähkinällä ja kanelilla.
- Moussakan kasaaminen: Levitä uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, sipulia ja perunoita. Laita väliin jauhelihaa, mustapippuria sekä suolaa. Revi joukkoon myös tuoretta minttua, basilikaa ja oreganoa. Levitä sitten kerros valkokastiketta. Viimeiseen kerrokseen laita ensin perunaa, sitten sipulia ja päällimmäiseksi valkokastiketta. Ripottele pinnalle vielä tuoreita yrttejä ja pieni loraus oliiviöljyä.
- Paista moussakaa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna ruuan vetäytyä 10-20 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka