Moussaka à la Klein

Lammasjauheliha ja friteeratut munakoisot antavat luonnetta tyypilliseen kreikkalaiseen kotiruokaan.

Kuudelle

  • 3 munakoisoa
  • 1 sitruuna
  • 1 lautasellinen vehnäjauhoa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 750 g lammasjauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria

Gratiinikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 5 dl maitoa
  • 1 munankeltuainen
  • 150 g parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kuorimattomat munakoisot pitkittäin ja purista niiden päälle sitruunamehua. Laita viipaleet lävikköön ja ripota suolaa kerrosten väliin. Laita paino viipaleiden päälle ja pane viileään valumaan. Leivitä viipaleet jauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi öljyssä.

2. Jauhelihaseos: Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää jauheliha ja paista sitä, kunnes se saa väriä. Leikkaa tomaatteja vähän pienemmiksi ja lisää ne jauhelihan joukkoon liemineen. Lisää sitten tomaattipyree, suola ja pippuri ja keitä kannen alla hiljaa miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia.

3. Kastike: Kuumenna maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, sirottele jauho päälle ja keitä sekoittaen, älä ruskista. Lisää kuuma maito vähän kerrallaan ja voimakkaasti vatkaten. Keitä hiljaa 5 minuuttia. Suolaa ja pippuroi.

4. Voitele uunivuoka. Kerrostele munakoisoviipaleita, jauhelihaseosta, kastiketta ja juustoraastetta useita kertoja. Päätä munakoisoviipaleisiin, valkokastikkeeseen ja juustoraasteeseen. Paista uunissa 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!