Rapeaa kukkakaalia, kukkakaalipyreetä ja satay-kastiketta:
Annoksia: 2-4
HUOM! Tällä ohjeella satay-kastiketta tulee melko runsaasti. Voit halutessasi puolittaa kastikkeen ainesten määrän.
- Lämmitä uuni 160 asteeseen. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa se puoliksi tai neljään osaan kukkakaalin koosta riippuen.
- Paista kukkakaaliin kaunis pinta vaahtoavassa voissa pannulla. Siirrä kukkakaali pannulta uuniin ja kypsennä sitä vuoassa tai pellillä leivinpaperin päällä 160 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
- Valmista pyree. Paloittele pyreeseen tarkoitettu kukkakaali (huom. ei sama kuin uunissa ensin paahdettu!), lämmitä maito ja kerma kattilassa ja lisää kukkakaali kattilaan. Keitä se nopeasti miltei kypsäksi. Medium-kypsä kukkakaali maistuu raikkaammalta kuin liian keitetty. Ota talteen pieni määrä keitinlientä.
- Aja kukkakaali tehosekoittimessa voin kanssa tasaiseksi pyreeksi. Tarkista maku ja rakene. Mausta suolalla ja tarvittaessa lisää keitinlientä.
- Valmista satay-kastike. Kuori valkosipuli ja sitruunaruohon uloin kerros. Aja valkosipuli ja sitruunaruoho pyreeksi tehosekoittimessa.
- Kuullota pyreetä öljyssä kattilassa hetken. Lisää joukkoon kookoskerma ja sokeri. Hauduta pari minuuttia.
- Paahda maapähkinöitä hetki kuumalla ja kuivalla pannulla. Lisää pähkinät kattilaan. Lisää joukkoon soija, ketjap manis ja limetin mehu. Sekoita (tehosekoittimessa), tarkista maku ja lisää suolaa.
- Silppua korianterinlehdet pieneksi ja koristele kukkakaaliannokset niillä.