Klassinen bolognesekastike Kari Aihisen tapaan
Klassinen bolognesekastike olisi kaikkien hyvä osata. Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tämä klassikko valmistuu.
Ainekset
- 2 varsisellerin vartta
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 2 tölkkiä kokonaisia säilyketomaatteja
- suolaa
- mustapippuria
- pastaa
- parmesaania
Valmistusohje
(6 annosta)
1. Kuori ja pilko porkkanat ja selleri. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
2. Kuullota juurekset ja sipulit kattilassa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Lisää jauheliha kattilaan ja anna paistua kypsäksi.
4. Kaada viimeiseksi kattilaan tomaatit ja sekoita, jotta tomaatit rikkoontuvat.
5. Anna hautua kannen alla vähintään tunti, tai mielellään useampi tunti, sillä kastikkeen maku paranee pitkään haudutettaessa.
6. Tarjoa spagetin kanssa ja viimeistele annos parmesaaniraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa