Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti

MasterChef_EPS15_annos_MARITA_FINAALI_kuva_juuli_aschan_sveins_9653
Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaalin resepti.

Ainekset

  • Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä
  • 2 kevätkananpoikaa
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 oksa timjamia
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kanalientä
  • 25 g voita
  • 1 dl kuohukermaa

Sienipyree

  • 200 g kanttarelleja
  • 1 salottisipuli
  • 25 g + 25 g voita
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 dl kanalientä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria

Selleri fondant

  • 1 juuriselleri
  • 50 g voita
  • 4 dl kanalientä
  • Hienoa merisuolaa
  • Pippuria
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 valkosipulin kynsi

Valmistusohje

Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä

KEVÄTKANANPOIKAA: Paloittele kevätkananpojat jättäen rinnat kopalle. Säästä myös koivet ja renssaa niistä luuta esiin. Ota jämät ja paahda pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja anna kiehua puoleen. Lisää kanaliemi ja mausteet ( laakerinlehti, timjami, suola, pippuri) ja jätä kiehumaan pienelle lämmölle. Siivilöi kokoon keittynyt liemi. Viimeistele kastike voilla ja kermalla.

Paista kananpalat pannulla voissa, timjamissa ja valkosipulissa. Laita lämpömittari rintapalan paksuimpaan kohtaan lähelle luuta ja laita pannu uuniin 200 astetta. Kun sisälämpö on noin 55 astetta, ota kanat pois uunista ja anna levätä. Leikkaa rintapalat irti luusta ja aseta tarjolle koipipalan kanssa.

SIENIPYREE: Paahda kanttarelleista pannulla neste pois. Lisää sipulit ja 25 g voita. Paista noin 5 min. Lisää kerma ja kanaliemi ja anna kiehua niin, että kaikki neste on hävinnyt. Kaada seos blenderiin, lisää 25 g voita ja aja tasaiseksi. Pidä lämpimänä.

SELLERIFONDANT: Leikkaa juuriselleristä fondant palat. Laita voin kanssa paistinpannuun ja paista hyvä väri. Lisää valkosipuli ja timjami. Lisää kanalientä sellerin yläreunaan asti. Sovittele päälle pala leivinpaperia. Kypsennä keskilämmöllä. Kun selleri on kypsä, ota leivinpaperi pois ja keitä loput nesteet pois. Ota pannu pois lämmöltä ja anna levätä hetki. Tarjoile kananpoika sellerifondantin, sienipyreen ja kastikkeen kera. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit