MasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaalin resepti.
Ainekset
- Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä
- 2 kevätkananpoikaa
- 2 kpl salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 oksa timjamia
- 2 kpl laakerinlehteä
- 2 dl valkoviiniä
- 4 dl kanalientä
- 25 g voita
- 1 dl kuohukermaa
Sienipyree
- 200 g kanttarelleja
- 1 salottisipuli
- 25 g + 25 g voita
- 0,5 dl kuohukermaa
- 1 dl kanalientä
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
Selleri fondant
- 1 juuriselleri
- 50 g voita
- 4 dl kanalientä
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
- 2 oksaa timjamia
- 1 valkosipulin kynsi
Valmistusohje
Kevätkananpoikaa, sienipyreetä ja selleriä
KEVÄTKANANPOIKAA: Paloittele kevätkananpojat jättäen rinnat kopalle. Säästä myös koivet ja renssaa niistä luuta esiin. Ota jämät ja paahda pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja anna kiehua puoleen. Lisää kanaliemi ja mausteet ( laakerinlehti, timjami, suola, pippuri) ja jätä kiehumaan pienelle lämmölle. Siivilöi kokoon keittynyt liemi. Viimeistele kastike voilla ja kermalla.
Paista kananpalat pannulla voissa, timjamissa ja valkosipulissa. Laita lämpömittari rintapalan paksuimpaan kohtaan lähelle luuta ja laita pannu uuniin 200 astetta. Kun sisälämpö on noin 55 astetta, ota kanat pois uunista ja anna levätä. Leikkaa rintapalat irti luusta ja aseta tarjolle koipipalan kanssa.
SIENIPYREE: Paahda kanttarelleista pannulla neste pois. Lisää sipulit ja 25 g voita. Paista noin 5 min. Lisää kerma ja kanaliemi ja anna kiehua niin, että kaikki neste on hävinnyt. Kaada seos blenderiin, lisää 25 g voita ja aja tasaiseksi. Pidä lämpimänä.
SELLERIFONDANT: Leikkaa juuriselleristä fondant palat. Laita voin kanssa paistinpannuun ja paista hyvä väri. Lisää valkosipuli ja timjami. Lisää kanalientä sellerin yläreunaan asti. Sovittele päälle pala leivinpaperia. Kypsennä keskilämmöllä. Kun selleri on kypsä, ota leivinpaperi pois ja keitä loput nesteet pois. Ota pannu pois lämmöltä ja anna levätä hetki. Tarjoile kananpoika sellerifondantin, sienipyreen ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"