Mainos

Ruiskääretorttu mämmimousella

Tämä raikas jälkiruoka maistuu mämmin ystäville. Tässä mousseen on käytetty niin mämmiä kuin ruiskorppujauhoja. Käytä mämmimoussea myös muiden leivonnaisten täytteeksi, esimerkiksi kypsäksi paistetun piirakkapohjan päälle kera marjojen.

Noin 15 viipaletta

  • 4 munaa
  • 1 dl (tummaa) sokeria
  • 1 dl Myllyn Paras Ruishiutaleita
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Rukiinen Mämmimousse

  • 2 dl vispautuvaa kermaa (esim. Flora 20%)
  • 1 tlk sitruunarahkaa (200 g)
  • 1 dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
  • 1 dl tummaa tai fariinisokeria
  • 1 dl mämmiä
  • (1 - 3 rkl sitruunamehua)
  • noin 5 - 6 dl mustikoita tai karpaloita

Valmistusohje

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon hiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vaahdota kermavalmiste, lisää vaahtoon rahka ja ripotellen ruiskorppujauhot, mausta sokerilla. Lisää mämmi ja sekoita. Tarkista maku, lisää halutessasi sitruunamehua.

Levitä mämmimousse ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sen päälle marjat. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Koristele marjoin.

Vinkki: voit nauttia moussea myös sellaisenaan!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!