Karpalo parfee
"Muisto lapsuudesta, karpalo parfee oli mummini bravuurijälkiruoka aina perheeni käydessä siellä syömässä ja se oli myöskin ruokailun odotetuin kohokohta", kertoo Top Chef kilpailija Hanna Leinonen. Tämä oli ensimmäisen jakson voittajaresepti!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Karpalo parfee
- 250 g karpaloita
- 4 keltuaista
- 4 valkuaista
- 2 dl tomusokeria
- 5 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta karpalot karkeasti.
2. Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista.
3. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. 4. Vatkaa kerma erikseen.
5. Yhdistä vaahdot ja lopuksi karpalopyree. Laita laakeaan astiaan ja pakastimeen 2 tunniksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku