Mantelileipä
20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Mantelileipä
- 2 munaa
- 2 rkl turkkilaista jogurttia
- 2 tl Fiber Husk-psyllium-siemenkuorijauhetta
- 1,5 dl mantelijauhetta
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
8-9 leipää
1. Sekoita munat ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää muna-jogurttiseokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi juustoraaste.
2. Lusikoi yksi ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pyöreitä tai soikeita leipiä. Jätä leipien väliin kohoamisvara.
3. Taikinasta tulee 8–9 leipää, jotka ruokailijan on helppo halkaista. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin kullankeltaisia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi