Mantelileipä

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!

Mantelileipä

  • 2 munaa
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl Fiber Husk-psyllium-siemenkuorijauhetta
  • 1,5 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

8-9 leipää

1. Sekoita munat ja turkkilainen jogurtti keskenään. Lisää muna-jogurttiseokseen kaikki keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi juustoraaste.

2. Lusikoi yksi ruokalusikallinen taikinaa kerrallaan uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile siitä pyöreitä tai soikeita leipiä. Jätä leipien väliin kohoamisvara.

3. Taikinasta tulee 8–9 leipää, jotka ruokailijan on helppo halkaista. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kauniin kullankeltaisia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!