Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäinen lakkajäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän herkullisen jälkiruoan voit tarjota kakkuna tai leivoksina. Etukäteissuunnittelu on paikallaan, sillä jäädykkeen tulee jähmettyä pakastimessa kolme tuntia.

6-8 annosta

  • 6 dl kuohukermaa
  • 8 munankeltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl paseerattua lakkahilloa
  • 1 dl lakkalikööriä
  • 50 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 50 g jauhettua mantelia
  • 2½ rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna + 1 munanvalkuainen
  • 50 g voisulaa
  • lämmintä lakkahilloa
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon lakkahillo, likööri ja kermavaahto. Jaa seos kahteen, vähintään 3 cm syvään kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Pane vuoat pakastimeen 3 tunniksi. Jos haluat valmistaa leivoksia, jäähdytä seos 8 pyöreässä annosvuoassa.

2. Sekoita pähkinät, mantelit, vehnäjauhot ja sokeri pähkinäpohjia vasten. Vatkaa muna ja munanvalkuainen valkoiseksi vaahdoksi ja lisää pähkinäseokseen. Sekoita joukkoon voisula. Tee taikinasta leivinpaperille kolme pyöreätä pohjaa, joiden halkaisija on 20 cm ja paksuus 2 mm. Jos haluat valmistaa leivoksia, tee taikinasta 12 pientä pohjaa. Paista 8-10 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita.

3. Asettele lautasille kerroksittain pähkinäpohjia ja lakkamassaa. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa lämpimän lakkahillon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke