Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera
Anna aterian päättyä kesältä maistuvaan jäädykkeeseen. Tämä jälkiruoka maistuu raikkaasti seljalta ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen kera. Kastikkeeseen voi hyvin käyttää pakastemarjoja.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl tiivistettyä seljankukkamehua
- 5 dl kermaa
Mansikkakastike
- 1 litra mansikoita
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää seljankukkamehu munavaahtoon ja sekoita. Lisää sitten varovaisesti kermavaahto.
2. Kaada massa annosvuokiin, peitä foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia. Ennen tarjoilua vuokien on seistävä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Kasta vuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädykkeet.
3. Mansikkakastike: Huuhtele ja perkaa mansikat, tai sulata pakastemansikat. Sekoita mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi