Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera

Anna aterian päättyä kesältä maistuvaan jäädykkeeseen. Tämä jälkiruoka maistuu raikkaasti seljalta ja tarjoillaan makean mansikkakastikkeen kera. Kastikkeeseen voi hyvin käyttää pakastemarjoja.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl tiivistettyä seljankukkamehua
  • 5 dl kermaa

Mansikkakastike

  • 1 litra mansikoita
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää seljankukkamehu munavaahtoon ja sekoita. Lisää sitten varovaisesti kermavaahto.

2. Kaada massa annosvuokiin, peitä foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tuntia. Ennen tarjoilua vuokien on seistävä huoneenlämmössä n. 30 minuuttia. Kasta vuoat nopeasti kuumaan veteen ja kumoa jäädykkeet.

3. Mansikkakastike: Huuhtele ja perkaa mansikat, tai sulata pakastemansikat. Sekoita mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.