Semifreddo ja marjasalaatti
Semifreddo (italiaksi puolikylmä) on jäädykkeiden aatelia. Semifreddon voi tarjoilla kauden marjojen kera. Kokeile rohkeasti tätä gluteenitonta jälkiruokaa, joka sopii loistavasti myös kahvipöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 keltuaista
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 2 valkuaista
- 2rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
- 1 dl tummaa suklaata rouheena tai halvaa muruina makusi mukaan
- 2 rkl kuivattuja marjoja tai pähkinärouhetta
- 2 rkl marjalikööriä
Valmistusohje
Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Mausta kuohukerma sokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Lisää valkuaisten joukkoon sokeri, ripaus suolaa ja vatkaa vaahdoksi.
Yhdistä keltuaisseokseen ensin vaahdotettu kerma ja sitten vaahdotetut valkuaiset. Nostele lopuksi joukkoon suklaa tai halva, marjat ja likööri. Kaada seos pakastusta kestävään kannelliseen rasiaan. Anna jäätyä kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa jäätyneenä marjasalaatin tai marjojen tai hedelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku