Luumuja madeirassa
Ihana vanhanajan jälkiruoka! Valmista tätä, kun on luumusadon aika. Voit myös pakastaa jälkiruoan ja sulattaa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet ne tuoreina, muista että niiden pitää vetäytyä kylmässä vuorokausi, jolloin ne tarjoillaan kylmänä kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 1 kg kypsiä luumuja
Liemi
- 1 dl vettä
- 5 dl kidesokeria
- ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- 2 dl madeiraa
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet ja puolita ne.
2. Laita luumut kulhoon. Kuumenna vesi, sokeri ja vaniljatanko, keitä kunnes sokeri sulaa, raaputa vaniljatangosta siemenet liemeen ja laita tanko takaisin.
3. Lisää madeira, keitä pari minuuttia ja kaada liemi kuumana luumuille.
4. Peitä kulho, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"