Luumuja madeirassa

Ihana vanhanajan jälkiruoka! Valmista tätä, kun on luumusadon aika. Voit myös pakastaa jälkiruoan ja sulattaa ennen tarjoilua. Jos tarjoilet ne tuoreina, muista että niiden pitää vetäytyä kylmässä vuorokausi, jolloin ne tarjoillaan kylmänä kermavaahdon kera.

Neljälle-kuudelle

  • 1 kg kypsiä luumuja

Liemi

  • 1 dl vettä
  • 5 dl kidesokeria
  • ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • 2 dl madeiraa

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet ja puolita ne.

2. Laita luumut kulhoon. Kuumenna vesi, sokeri ja vaniljatanko, keitä kunnes sokeri sulaa, raaputa vaniljatangosta siemenet liemeen ja laita tanko takaisin.

3. Lisää madeira, keitä pari minuuttia ja kaada liemi kuumana luumuille.

4. Peitä kulho, laita jääkaappiin 1 vuorokaudeksi. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!