Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kasvisliemessä kypsennetty lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ohjeessa lohta ei kypsennetä keittämällä, vaan se peitetään mausteisella ja kuumalla kasviliemellä. On tärkeää, että lohipalat ovat riittävän pieniä ja että palat on asetettu vadille riittävän harvaan. Lohen kanssa maistuvat keitetyt uudet perunat, majoneesi ja etikkakurkut. Kylmä ruohosipulikastike on mainio lisuke.

4 annosta

  • 1 kg lohifilee

Kasvisliemi

  • 2½ litraa vettä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 5 maustepippuria
  • 2 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli

Tarjoiluun

  • uusia perunoita keitettynä
  • majoneesia + kuohu- tai ranskankermaa
  • etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa se riittävän pieniksi annospaloiksi. Asettele palaset harvakseltaan syvälle tarjoiluvadille tai korkeareunaiseen gratiinivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä sipuli- ja porkkanaviipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä 15 minuuttia.

2. Siivilöi kasvislientä raa'an lohen päälle niin, että sitä on kalan yllä noin sentti. Peitä voipaperilla ja anna lohen jäähtyä hiljalleen. Näin koostumuksesta tulee täydellisen murea ja mehukas.

3. Tillillä maustetut keitetyt uudet perunat ja kuohukermalla tai ranskankermalla jatkettu majoneesi sopivat erinomaisesti lohen lisukkeeksi. Tarjoa lisänä etikkakurkkuja.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi