Kasvisliemessä kypsennetty lohi
Tässä ohjeessa lohta ei kypsennetä keittämällä, vaan se peitetään mausteisella ja kuumalla kasviliemellä. On tärkeää, että lohipalat ovat riittävän pieniä ja että palat on asetettu vadille riittävän harvaan. Lohen kanssa maistuvat keitetyt uudet perunat, majoneesi ja etikkakurkut. Kylmä ruohosipulikastike on mainio lisuke.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg lohifilee
Kasvisliemi
- 2½ litraa vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- 5 maustepippuria
- 2 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
Tarjoiluun
- uusia perunoita keitettynä
- majoneesia + kuohu- tai ranskankermaa
- etikkakurkkuja
Valmistusohje
1. Poista lohesta ruodot ja leikkaa se riittävän pieniksi annospaloiksi. Asettele palaset harvakseltaan syvälle tarjoiluvadille tai korkeareunaiseen gratiinivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä sipuli- ja porkkanaviipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä 15 minuuttia.
2. Siivilöi kasvislientä raa'an lohen päälle niin, että sitä on kalan yllä noin sentti. Peitä voipaperilla ja anna lohen jäähtyä hiljalleen. Näin koostumuksesta tulee täydellisen murea ja mehukas.
3. Tillillä maustetut keitetyt uudet perunat ja kuohukermalla tai ranskankermalla jatkettu majoneesi sopivat erinomaisesti lohen lisukkeeksi. Tarjoa lisänä etikkakurkkuja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka