Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta
Tarjoa kala lämpimänä kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja sitruunalohkon kera. Keitetyn lohen voi toki tarjoilla myös kylmänä. Anna siinä tapauksessa kalan jäähtyä omassa keitinliemessään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 800 g tuoretta lohta
Keitinliemi
- 1½ l vettä
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 rkl suolaa
- 5 maustepippuria
- 2 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- muutama tillinoksa
Tilli-hollandaise
- 100 g voita
- 2 munankeltuaista
- 2 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
- 1 nippu hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Kiehauta vesi ja lisää siihen sipuli, porkkana, suola, pippurit ja laakerinlehti. Kaada liemeen viinietikka, lisää vielä tillinoksat ja keitä 15 minuuttia.
2. Nosta kala liemeen, siirrä kattila levyltä puiselle leikkuulaudalle ja anna kalan kypsyä liemessä 8-10 minuuttia.
3. Tilli-hollandaise: Sulata voi miedolla lämmöllä. Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja vesi kattilassa (ei alumiinisessa) ja aseta kuumaan muttei kiehuvaan vesihauteeseen. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike saostuu. Tiputa voisula kastikkeeseen vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Käytä vain voisulan kirkasta osaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tillisilppu kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka