Keitettyä lohta
Tämä on täydellinen kesälounas, kun saat vieraita. Kala voidaan valmistella päivää ennen tarjoilua ja sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
Keittoliemi
- 2 rkl etikkaa
- 3 dl vettä
- 5 kokonaista valkopippuria
- 5 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
Tarjoiluun
- perunamuusia
- kurkkua
- limeä
Valmistusohje
1. Sulata kala, jos käytät pakastettua kalaa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä varovaisesti n. 4 minuuttia.
2. Nosta kalapalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne tarjoiluvadille. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Anna kalan jäähtyä liemessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa. Myös kylmä kastike sopii lisukkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku