Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä lohta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen kesälounas, kun saat vieraita. Kala voidaan valmistella päivää ennen tarjoilua ja sopii täydellisesti kuumaan kesäpäivään.

Neljälle

  • 4 palaa lohifileetä

Keittoliemi

  • 2 rkl etikkaa
  • 3 dl vettä
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun

  • perunamuusia
  • kurkkua
  • limeä

Valmistusohje

1. Sulata kala, jos käytät pakastettua kalaa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä sitä ilman kantta n. 10 minuuttia. Lisää kalapalat, kuumenna kiehuvaksi ja keitä varovaisesti n. 4 minuuttia.

2. Nosta kalapalat liemestä reikäkauhalla ja laita ne tarjoiluvadille. Siivilöi liemi varovaisesti kalojen päälle ja laita kylmään. Anna kalan jäähtyä liemessä. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Tarjoile lohi kylmänä perunamuusin tai perunalumen ja vihannesten kanssa. Myös kylmä kastike sopii lisukkeeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi