Kalaa valkoviinikastikkeella
Tarjoile kalafileet raastetun piparjuuren, voisulan, ninonkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Keitetyt porkkanaviipaleet maistuvat hyvältä ja näyttävät kauniilta lisukkeena.
Neljälle
- 600 g turska- tai seitifileetä
- 50 g voita
- suolaa, pippuria
- piparjuurta
- 250 g pieniä, vihreitä herneitä
- 1 pieni, hienonnettu sipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 4 rkl ranskankermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kala: kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa iso, uuninkestävä vuoka n. 1 rkl voisulaa. Laita kalafileet vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Kalan tulee olla kypsänä täysin valkoista ja kiinteää.
2. Kastike: Hienonna sipuli. Keitä sipulia, herneitä ja valkoviiniä 4-5 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ranskankerma. Lisää tarvittaessa hieman kaloista irronnutta lientä, jos haluat kastikkeesta juoksevamman.
3. Raasta piparjuuri. Sulata loput voista. Asettele kala tarjolle voisulan ja piparjuuren kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti