Lohileike purjon kera
Haluatko tarjoilla jotakin, jonka valmistaminen käy todella nopeasti? Panosta kalaan! Isot, ohuet lohiviipaleet kiehuvat nopeasti valmiiksi ja maistuvat hyvältä purjosuikaleiden kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g lohifileetä ohuina viipaleina
- 1 keltasipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 2 ½ dl kalalientä
- 1 purjo
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, laita se kattilan pohjalle ja mausta suolalla. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet sipulipedille. Kaada päälle valkoviini ja sen verran kalalientä että kalat peittyvät. Keitä hiljaa kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta kalat reikäkauhalla, pidä lämpimänä.
2. Leikkaa purjo n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa palat pituussuuntaan 5 mm paksuisiksi suikaleiksi. Huuhtele kunnolla. Paista purjosuikaleet voissa, kunnes ne ovat pehmenneet, mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
3. Tarjoile lohiviipaleet purjopedillä keitettyjen perunoiden kera. Koristele annokset tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"