Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunalla suurustettu persiljakastike keitetylle kalalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunalla suurustettu kastike on yksi muunnos perinteisestä persiljakastikkeesta. Tämä käy erittäin hyvin keitetyn kalan kanssa ja täydennykseksi sopivat mainiosti itse tehdyt perunalastut.

Neljälle

  • 700 g tuoretta kalaa

Tarjoiluun

  • runsaasti persiljasilppua
  • perunalastuja

Persiljakastike

  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuullota sipulisilppua voissa, lisää viini ja anna poreilla, niin että viini on lähes haihtunut. Lisää liemi, kerma ja perunakuutiot. Keitä hiljaa, kunnes perunat ovat aivan pehmeitä.

2. Ota perunat liemestä ja purista ne perunanpuristimella takaisin liemeen. Voit myös hienontaa koneella koko kastikkeen sileäksi. Lisää persiljasilppu, suola ja pippuri.

3. Keitä kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia, tai kunnes se on valkoista myös sisältä. Peitä tarjoiluvati persiljasilpulla ja nosta keitetty kala persiljapedille. Kaada persiljakastike päälle. Tarjoile perunalastuja lisäkkeenä.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala