Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahden kalalajin palmikointi näyttää erittäin hyvältä tarjoiltuna. Tämä kalapalmikko tarjoillaan nuudeleiden ja paprikanmakuisen kastikkeen kera.

Kuudelle

  • 600 g kuhafileetä
  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • ½ dl kalafondia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Paprikakastike

  • 2 punaista paprikaa
  • 50 g voita
  • 5 dl kalalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Vihannesnuudelit

  • 1 porkkana
  • ½ palsternakka
  • ½ lanttu
  • 1 purjo
  • jauhettua muskottipähkinää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kalapalmikko: Leikkaa kalafileet pitkiksi paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista sipuli kattilassa. Lisää kalafondi ja valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja anna kiehua hiljaa seoksessa, kunnes ne ovat läpikotaisin kypsiä. Nosta kalat liemestä reikäkauhalla. Kiedo lohi- ja kuhasuikaleet toistensa ympärille palmikon tavoin.

2. Paprikakastike: Halkaise paprika, poista siemenet ja väliseinämät. Keitä paprikapalat voissa ja kalaliemessä kannen alla pehmeiksi, sekoita sitten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Siivilöi ja kaada kattilaan, lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vihannesnuudelit: Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi pitkiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja suikaloi valkoinen osa. Keitä kaikki vihannekset vedessä ja huuhdo kylmässä vedessä. Paista kasvikset voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja hippusella muskottia.

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi