Gazpacho à la Klein
Lämpimänä kesäpäivänä on joskus vilvoittavaa syödä kylmää keittoa aterialla. Gazpachon alkuperämaa on Espanja, mutta kyllä se maistuu suomalaisellakin kuistilla tai pihalla koivun alla tai lehtimajassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl kylmää vihanneslientä
- 1 ½ sipulia
- ½ kurkku
- 3 tomaattia
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- ½ nippua persiljaa
- ½ nippua ruohosipulia
- 1 rkl kuivattua kirveliä
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- ½ sipulia
- 10 cm kurkkua
- 2 tomaattia
- ½ nippua ruohosipulia
- ½ nippua persiljaa
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatit, halkaise ne ja poista siemenet. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprikat, kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli, ruohosipuli ja persilja, valmistele samalla myös vihannekset ja yrtit tarjoiluun. Laita tarjoiluun tulevat ainekset erillisiin kulhoihin ja pane kylmään.
2. Laita sipuli, tomaatit, paprikat, persilja ja ruohosipuli monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää öljy ja kirveli ja soseuta. Sekoita joukkoon kylmä vihannesliemi ja mausta suolalla, pippurilla myllystä, puristetulla valkosipulilla ja sitruunalla. Laita kylmään.
3. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa leivät kuutioiksi. Paista ne kullanruskeiksi voissa. Kaada keitto kylmille lautasille. Koristele persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile keiton kanssa vihanneshakkeet ja krutongit eri kulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka