Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana. Reseptin loihti Marcos Gois.
Ainekset (4 annosta)
- 1/2 tl kuminansiemeniä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 2 isoa sipulia
- 2 punaista paprikaa
- 2 tl sokeria
- 2 laakerinlehteä
- ripaus cayennenpippuria
- 6 timjaminvartta
- 1 puntti lehtipersiljaa
- 6 kypsää tomaattia
- 1 pkt sahramia
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2,5 dl vettä
- 8 kananmunaa
tarjoiluun
- paahtoleipää
Valmistusohje
Paahda kuminansiemeniä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla. Lisää öljy ja pilkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää pilkottu paprika, sokeri, laakerinlehti, sahrami, cayennenpippuri, timjami ja puolet lehtipersiljasta. Paista muutama minuutti kovalla lämmöllä kunnes saaneet kauniin värin. Lisää pilkotut tomaatit, suola, mustapippuri ja vesi. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla kunnes kastike paksuuntuu. Tee kastikkeeseen kauhalla pienet kuopat kananmunille ja riko ne niihin. Hauduta 5-10 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsiä mutta keltuainen vielä juokseva. Viimeistele persiljalla ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa