Shakshuka on kotoisin itäiseltä Välimereltä, mutta se toimii loistavasti suomalaisissa keittiöolosuhteissa nopeana ja herkullisena brunssi-, lounas- tai päivällisruokana. Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 tl kuminansiemeniä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 6 timjaminvartta
  • 1 puntti lehtipersiljaa
  • 6 kypsää tomaattia
  • 1 pkt sahramia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2,5 dl vettä
  • 8 kananmunaa

tarjoiluun

  • paahtoleipää

Valmistusohje

Paahda kuminansiemeniä muutama minuutti kuivalla kuumalla pannulla. Lisää öljy ja pilkottu sipuli. Kuullota hetki. Lisää pilkottu paprika, sokeri, laakerinlehti, sahrami, cayennenpippuri, timjami ja puolet lehtipersiljasta. Paista muutama minuutti kovalla lämmöllä kunnes saaneet kauniin värin. Lisää pilkotut tomaatit, suola, mustapippuri ja vesi. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla kunnes kastike paksuuntuu. Tee kastikkeeseen kauhalla pienet kuopat kananmunille ja riko ne niihin. Hauduta 5-10 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat kypsiä mutta keltuainen vielä juokseva. Viimeistele persiljalla ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

 

Parhaat ruokaohjelmat