Mainos

Pikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrät

Leivo illanviettoon kätevästi pakastetaikinasta pieniä suolaisia hyrriä. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn. Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.

Ainekset

  • Noin 30 kpl

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte

  • 200-300 g savu- tai palvikinkkua
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 200 g pippurituorejuustoa
  • 1-2 tl rakuunaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.

Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon noin 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).

Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!