Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leivo illanviettoon kätevästi pakastetaikinasta pieniä suolaisia hyrriä. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn. Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.

Ainekset

  • Noin 30 kpl

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte

  • 200-300 g savu- tai palvikinkkua
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 200 g pippurituorejuustoa
  • 1-2 tl rakuunaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.

Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon noin 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).

Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka